mindcontrolled is een persoon. Martijn Traa (1981) is van jongs af aan geïnteresseert in computers. hij is leergierig en wil graag alles weten. na de middelbare school kiest hij dan ook voor de opleiding Technische Informatica. in 2002 maakt hij zijn studie af, maar al enige tijd gaat zijn interesse verder dan enkel ICT en techniek.

grafisch ontwerp spreekt hem namelijk ook erg aan. zeker de combinatie van grafische hoogstandjes samen met functionele technieken vindt hij erg interessant. daarom begint hij een jaar later aan een opleiding fotografie, een wereld van techniek en kunst op zich. verschillende opdrachten, stages en werkzaamheden bij diverse bedrijven en opdrachtgevers vergroten zijn ervaring.

in 2003 zet hij zijn technische kennis rondom het beheer van websites en webservers in bij Mindconnect, dat de hosting van websites verzorgt voor webmasters. de combinatie van kennis en persoonlijke benadering wordt zeer op prijs gesteld door klanten en onderscheidt Mindconnect van andere webhosters.

begin 2010 vormt een breed scala aan kennis en kunde de basis voor het bedrijf mindcontrolled.